sunnuntai 23. joulukuuta 2007

Tämän haluan oppia

Joka sektorilla on omat keskeiset juttunsa, jotka pitää tietää. David Lodge kirjoitti kerran hauskassa romaanissaan Changing Places amerikkalaisesta kirjallisuudentutkijasta, joka ei ollut ikinä lukenut Hamletia. Eräs orkesterimuusikko puolestaan ei tiennyt kuka sävelsi Maamme-laulun.

Johdannosta arvaa hyvin, että nyt seuraa jotain henkilökohtaista. Minä nimittäin olen harrastellut hypertekstiä ja nettijuttuja kohta parikymmentä vuotta, joten pitäisihän tässä osata RSS.

Mitä ihmettä pitäisi tehdä, että saan tähän Blogger-blogiin feedit jaikuistani? Tai fiidattua näkyviin Facebookin statuksen, minifeedin ja Wall-viestit? Kaikkein yksinkertaisimmat automaattitoiminnot vielä onnistuvat: osaan klikata Jaikussa valmispainiketta Find feeds; osaan tuoda Picasasta diashow'n. Mutta kun ei ole RSS:n ymmärtämystä, ei pysty tuunaamaan itse.

Härkää sarvista, siis. Olen rakentamassa uutta keskusta itselleni osoitteeseen eskolius.fi Se perustuu toisaalta blogiin ja toisaalta verkoissa ja palveluissa läsnäolojen koontiin. Jos sinulla on idea mistä lähteä opettelemaan syötteitä, jätä kommentti!

Ei kommentteja: