lauantai 26. toukokuuta 2007

Sanomalehden suvausta

Vihreässä liitossa naiset ovat saaneet reilusti vaikutusvaltaa ja etenemismahdollisuuksia. Me keski-ikäiset miehet koemme jäävämme marginaaliin.

Onko näin? Vai onko kyseessä näköharha, joka johtuu siitä että suuremmissa puolueissa vallanjako on vielä patriarkaalisempaa kuin vihreillä?

Puoluekokous hyväksyi tänään aloitteen suvata puolueen omat toimielimet. Tämä suvaus tarkoittaa julkisella sektorilla käytössä olevaa sukupuolivaikutusten arviointia siitä, miten tasa-arvo toteutuu. Jään kiinnostuneena odottamaan tuloksia.

Tultuani illalla kotiin aloin lukea Hesaria. Suvaus tuli mieleen Sanottua-palstan kohdalla. Sihen oli poimittu seitsemän sitaattia kotimaisesta politiikasta. Kuusi niistä oli peräisin miehiltä, yhdestä ei käynyt ilmi sanojan sukupuoli.

Pöydällä oli neljän päivän Hesarit. Avasin jokaisesta etusivun ja tein pikatestin aukeaman kuvista. Pääkirjoitussivuilla (sivu 2) oli yhteensä seitsemän valokuvaa. Yhdessä oli nainen ja kuudessa mies. Etusivuilla (sivu 3) oli 24 valokuvaa. Neljässä oli nainen, kolmessatoista mies ja seitsemässä jotakin muuta (esim. olutpulloja).

Yhteensä siis 19 kuvaa miehistä, 5 naisista ja 7 jostain muusta. Tämä siis maailman tasa-arvoisimman maan suurimmassa sanomalehdessä.

Ei kommentteja: